Paldies Dievam, tu esi klāt!

23 / 07 / 2012 - raksta ImproTeatris.LV - 0

Ar šādu nosaukumu 2006. gadā Austrālijā parādījās diezgan interesants improvizācijas šovs, kuru drīz diezgan likumsakarīgi pārņēma arī Lielbritānijas un ASV televīzijas, un pat krievu raidījumos esmu manījis tā versijas.

Džerijs Šterns, improteatris.lv

Šova ideja ir sekojoša – tiek izveidots noteiktu skatuves dekorāciju kopums atbilstoši kādai ainai (piemēram, pasaku mežs vai Makdonalda restorāns), kurā attiecīgajos tērpos darbojas arī profesionāli improvizācijas aktieri, zinot vien visai aptuvenu scenāriju. Un tad šajā vidē tiek ielaists kāds cilvēks (visbiežāk – sabiedrībā labi zināms, bet ne profesionāls improvizators), kuram jācenšas adaptēties situācijā, vienlaikus izklaidējot skatītāju.

Jāatzīst, pats pirmoreiz šo ideju redzēju tieši krievu izpildījumā, kur svešā improvizācijā bija jāiejūtas komēdijšovu zvaigznei Garikam Martirosjanam (par ko biju rezultātā diezgan priecīgs, jo pirms tam viņa reputācija manās acīs bija krietni kritusies dēļ Comedy Club; bija patīkami uzzināt, ka šis cilvēks ārpus iestudēto jēlību bloka tomēr spēj arī gluži interesanti improvizēt). Savukārt, par idejas senčiem okeāna citos krastos uzzināju vien stipri vēlāk.

Par angļu versiju tik lielā sajūsmā gan neesmu, taču nav jau arī viegli spriest, ja redzēta tikai daļa no šoviem. Grūti teikt, varbūt iemesls ir nacionālās atšķirības, lai arī tas tāpat nav tik droši, jo parasti angļu humors man ir tīri labi gājis pie sirds. Mēģiniet spriest par to paši.

Un te, visbeidzot, arīdzan amerikāņu versija, kurā gan daudz izdarīts, lai veicinātu populāros stereotipus par amerikāņu humoru, tomēr sastopami arī interesanti momenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.